Deelnemende restaurants

Volgende ploegen/restaurants bevestigden hun deelname aan SODG 2019:

Op 1 oktober 1996 openden Iris en Lieven Demeestere het gezellige en moderne restaurant Arenberg. Van bij de opening staat één principe voorop: het creëren van een keuken die uitmunt in culinaire topkwaliteit. Kwalitatieve topproducten, kraakverse kruiden en groenten, smaakvolle bouillons, zachte olijfolie en heel veel liefde voor het vak zijn de ingrediënten voor een lichte, creatieve keuken boordevol gekende en nieuwe smaken, vervolledigd met naar wens aangepaste wijnen!

Restaurant Arenberg
Kapeldreef 46
3001 Heverlee

restaurantarenberg.be

Benoit & Bernard Dewitte willen meer zijn dan een restaurant, een inspirerende plek van verpozing.
U dineert er in een pittoreske, poëtische context en op een zeemzoete zomerdag waant u zich bijna in het zuiden van Frankrijk.

Restaurant Benoit Dewitte
Beertegemstraat 52
9750 Zingem

benoitdewitte.be

Sedert 2006 runnen David Bertolozzi samen met zijn vrouw An Kint, hun Restaurant Berto te Waregem.
Het karakter van de keuken kan je als volgt samenvatten: "Klassiek, met moderne toetsen. Een lekkere keuken heeft altijd een klassieke basis."

Restaurant Berto
Holstraat 32
8790 Waregem

www.berto-waregem.be

Bent u een culinaire levensgenieter op zoek naar een vernieuwende ervaring? Bij Castor bent u op uw gemak in een strak, maar warm kader. Chef Maarten Bouckaert werkt enkel met kwaliteitsproducten uit de regio en weet perfect wanneer ze op hun best zijn. Geen alledaagse gerechten op uw bord, maar een klassieke keuken met een verrassende twist. Pure gastronomie die u op ontdekkingstocht neemt langs een waaier aan geuren en smaken.

Zowel chef Maarten Bouckaert als gastvrouw Stefanie Vandewalle zijn pas tevreden wanneer u glimlacht vanaf uw entree tot het verlaten van Castor.
En dat geldt zowel voor gehaaste zakenmensen, als koppels die alle tijd van de wereld hebben.

Castor
Kortrijkseweg 164
8791 Beveren-Leie

www.cas-tor.be

Gelegen in het hart van de groentestreek, vlakbij de historische stad Mechelen, staat het gastronomisch restaurant Centpourcent garant voor een zuivere keuken, die zich laat inspireren door het rijke aanbod aan verse streekprodukten. In een warm minimalistisch interieur en met oog voor detail en een fijne afwerking streven we er bij elke gelegenheid naar onze gasten culinair te verwennen. 

Samen met zijn gemotiveerd team gaat Chef Axel Colonna-Cesari steeds op zoek naar een verrassende combinatie van edele smaak en verfijnde textuur, traditionele ingrediënten en innovatieve kooktechnieken. 

Het hartelijke onthaal en de deskundige begeleiding van gastvrouw Anneleen Soethaert laten deze fijne creaties volledig tot hun recht komen in een passend kader, dat waarde hecht aan professionele bediening en een ontspannen atmosfeer. 

Centpourcent verwent zowel zakelijke als particuliere fijnproevers met een kwalitatief hoogstaande menukaart en zorgvuldig geselecteerde  wijnen. Het intuïtief ontspannen bij één van onze  desserts maakt een bezoek aan Centpourcent tot een culinaire ervaring, die alle zintuigen prikkelt en waarbij puur genieten voorop staat.

Restaurant Centpourcent
Antwerpsesteenweg 1
2860 Sint-Katelijne-Waver

www.centpourcent.be

De naam Colette verwijst naar grootmoeder Colette Leemans. Thijs Vervloet heeft zijn culinaire kwaliteiten aan haar te danken. Ze leerde hem van jongsaf de stiel en inspireerde hem.
Restaurant Colette ademt een rijke gastronomische geschiedenis uit. In het gebouw werden vroeger talrijke feestmalen bereid die door Anna en Colette ter plaatse bij klanten opgediend werden. Thijs maakt de cirkel rond. Hij brengt de gastronomische cultuur terug naar haar originele habitat.

Restaurant Colette
Sint-Lambertusstraat 9
2260 Westerlo

www.restaurantcolette.be

Voor Evangeline en Frédéric Chabbert geldt één regel: uitzonderlijk verse produkten bereiden op een zo eenvoudig mogelijke manier zodat het produkt helemaal tot zijn recht komt.

Restaurant Dôme
Grotehondstraat 2
2018 Antwerpen

www.domeantwerp.be

Al bijna 15 jaar laten Jan Audenaert en Ann Stevens hun creativiteit en vakmanschap voor zich spreken. Doorheen de jaren creëerden zij hun eigen, ongedwongen stijl, die in 2014 beloond werd met een eerste Michelinster.
Jan staat achter het fornuis en zet zijn culinaire passie om tot overheerlijke pareltjes. Ann heet de klanten welkom en zorgt voor een gracieuze bediening.

d'Oude Pastorie
Hijfte-Center 40
9080 Lochristi

www.oudepastorie.be

Het lands nummer één, slaagt er telkens opnieuw in om op een verbluffende wijze met een collectie nieuwe creaties uit te pakken en deze tot een goed einde te brengen. Peter speelt elke dag een zware thuiswedstrijd in de Champions League. En hij scoort altijd!!!

Restaurant Hof Van Cleve
Riemegemstraat 1
9770 Kruishoutem

www.hofvancleve.com

Een sterrenchef in een voetbalstadion, het is een unieke combinatie waarvoor Danny Horseele en KAA Gent samen zorgen in de Ghelamco Arena. 

Danny Horseele, met meer dan 40 jaar ervaring en door Gault-Millau in 2008 verkozen tot chef van het jaar, kreeg in 2000 van Michelin een tweede ster toebedeeld in zijn restaurant het Molentje. 

In november 2013, slechts 3 maanden na de opening van restaurant Horseele plaatste de sterrenchef zichzelf in een recordtempo terug op de gastronomische kaart in Vlaanderen. Hij haalde in één week tijd een 16 op 20 in de Gault-Millaugids van 2014 en slaagde er andermaal in om een Michelinster te veroveren in de gelijkaardige gids voor het jaar 2014. 

De chef-kok, die op het toppunt van zijn kunnen staat, kan zich in zijn nieuwe restaurant voor de volle honderd procent op de culinaire kant richten en zijn tientallen jaren ervaring en vakmanschap voor zich laten spreken.

Horseele
Stadion KAA Gent
Ottergemsesteenweg – Zuid 808
9000 Gent

www.restauranthorseele.be

Hostellerie St. Nicolas, waar gastvrijheid een culinaire belevenis wordt.
Sinds meer dan 25 jaar delen Franky en Sandra hun passie met iedereen die houdt van culinaire verwennerij. Zowel in hun 2 sterren-restaurant St. Nicolas, als in hun stijlvol Hotel Nicolas, krijgen begrippen als 'genieten', 'kwaliteit', 'creativiteit' en 'service' een extra dimensie.

Franky en Michael Vanderhaeghe zijn 2 topchefs pure sang. Rasechte vakmannen met een grenzeloze culinaire gedrevenheid. Als ambassadeurs van de Belgische gastronomie waken zij over de 2 Michelinsterren - die reeds decennialang prijken aan de gevel van Hostellerie Saint-Nicolas - in het landelijke Elverdinge, deelgemeente van de historische stad Ieper.

Hostellerie St. Nicolas
Veurnseweg 532
8906 Elverdinge

www.hostellerie-stnicolas.com

Restaurant Kommilfoo is gelegen aan de gedempte Zuiderdokken in een schitterend gerestaureerd pakhuis.
Olivier de Vinck heeft een eigen stijl die speels klassieke en eigentijdse technieken in een harmonieus bord kan betrekken. Resultaat zijn smaak intense bereidingen met visuele accentjes die het geheel onderbouwen en niet gaan domineren. Hij integreert ook met opvallend gemak kenmerkende elementen uit andere culturen in zijn keuken. Bekendst is zijn gerecht van jonge geit uit de Pyreneeën waarvan hij de diverse stukken op verschillende manieren bereid en ook in drie keer aan tafel laat bedienen. Een feest!

Restaurant Kommilfoo
Vlaamsekaai 17
2000 Antwerpen

www.restaurantkommilfoo.be

Chefkok Edwin Van Goethem is een oud-leerling van de hotelschool in Koksijde. Hij heeft stage gelopen bij verschillende sterrenzaken in België en daarbuiten. Hij volgt nog regelmatig stages om op de hoogte te blijven van wat zich in de gastronomische wereld afspeelt.De chef heeft zijn eigen stijl ontwikkeld. Hij weet altijd een ‘personal touch’ aan elk gerecht te geven, of het nu Frans, Italiaans, Spaans of Japans is. In zijn laatste culinaire creaties proef je nogal wat Japanse invloeden. Die verweeft hij subtiel in zeer persoonlijke gerechtjes. Miso, sesam, dashi, wasabi en yuzu brengen daarin een meerwaarde. Primordiaal in Edwins keuken blijft de onverbiddelijke keuze voor eersteklas basisproducten. Niet te vergeten alles wat uit zijn eigen dorp komt.

Restaurant 't Korennaer
Nieuwkerkenstraat 4
9100 Nieuwkerken

www.korennaer.be

Met zijn verankering aan het stedelijke Brussel houdt le Chalet de la Forêt perfect het midden tussen traditie en avant-garde.
De pracht van de locatie met de levendige stad als achtergrond, de nauwe band met de tijd dankzij de seizoenen die elkaar in de moestuin opvolgen, de vrijgevige keuken en het opmerkelijke talent van Pascal Devalkeneer: het draagt allemaal bij tot de exclusiviteit van deze uitmuntende plek bekroond met twee Michelin sterren, deze vaste waarde die zichzelf steeds heruitvindt en een enorme aantrekkingskracht blijft uitoefenen.

Le Chalet de la Forêt
Lorrainedreef 43
1180 Ukkel

www.lechaletdelaforet.be

Mattias leerde zijn stiel bij chefs als Stefaan Ghys, Axel Colona-Cesari, Tim Boury en Iain Wittevrongel. Zo zag hij verschillende keukens, steeds andere stijlen, nieuwe technieken maar vooral veel passie. En die passie wil hij nu zelf doorgeven, overbrengen. Zowel op het team als op de klanten. In zijn keuken wil hij ontbolsteren en verrassen, met eenvoudige en frisse gerechten.
Dat enthousiasme is ook overgeslagen op Sofie. Als verpleegster bij UZ Gent verzorgde ze al heel wat mensen. Verzorgen, soigneren, een beetje pamperen misschien? Een gave die een gastvrouw goed van pas komt. Met een frisse kijk ontvangt ze u graag in onze bistro!

M Bistro
Potterstraat 15
8620 Nieuwpoort

mbistro.be

In ons gastronomisch restaurant wordt u verwelkomd in stijl en kan u genieten van de betere keuken onder leiding van chef-kok Robert Van Landeghem en bijgestaan door zoon Sam Van Landeghem.

Gastvrouw Lily Borghs maakt het u graag zo gezellig mogelijk.

Restaurant Michel
Alfons Gossetlaan 31
1702 Groot-Bijgaarden

www.restaurant-michel.be

Nathan Van Echelpoel heeft zijn passie voor het koken en smaak gekregen doorheen jaren ervaring bij tal van sterrenzaken. Zo heeft de ervaring die hij in o.a. Dôme, De Pastorale, L' épicerie du Cirque en Hof van Cleve heeft opgedaan, een indruk bij hem nagelaten.
Zijn partner, Eva Van de Peer is gastvrouw en verzorgt de wijnen. Met haar enthousiasme en optimisme, is ze de ideale gastvrouw.

Restaurant Nathan
Lange Koepoortstraat 13
2000 Antwerpen

www.restaurant-nathan.be

Publiek is een bistro in loftstijl waar Olly Ceulenaere echte vedetten van de producten maakt. Hun fraîcheur is uitmuntend en dat speelt de chef mooi uit in eerder eenvoudige bereidingen die fantastisch smaken, soms zelfs verrassend.

Publiek
Ham 39
9000 Gent

www.publiekgent.be

Een zaak met een ziel, dit is wat wij betrachten in ons restaurant. ’Sans Cravate’ dat zijn wij zelf, van het verbouwen van het pand tot het kiezen van de lekkerste produkten, alles wordt met evenveel passie en precisie gedaan. En de naam zegt het al, onze gasten moeten zich thuis en ontspannen voelen.

Sans Cravate
Langestraat 159
8000 Brugge

www.sanscravate.be

Deze zomer opent topchef Ken Verschueren Tinèlle, zijn nieuw gastronomisch restaurant in het voormalig en indrukwekkend gerestaureerde Predikherenklooster in Mechelen. “Uiterlijk op 1 september als de nieuwe bibliotheek opent en zelfs liefst iets vroeger”, zegt hij.

Tinèlle
Predikherenklooster
Goswin de Stassartstraat 90
2800 Mechelen

tinelle.be

  • Het programma

    Ontdek hier hoe de dag verloopt op zondag 8 september 2019. LEES MEER

  • De Ploegen

    Benieuwd welke ploegen of beter restaurants er meespelen? LEES MEER

  • LOCATIE

    Overdag spelen we op Racing Mechelen en 's avonds verhuizen we naar Porsche. LEES MEER