Deelnemende restaurants

Volgende ploegen/restaurants bevestigden hun deelname aan SODG 2018:

Benoit & Bernard Dewitte willen meer zijn dan een restaurant, een inspirerende plek van verpozing.
U dineert er in een pittoreske, poëtische context en op een zeemzoete zomerdag waant u zich bijna in het zuiden van Frankrijk.

Restaurant Benoit Dewitte
Beertegemstraat 52
9750 Zingem

benoitdewitte.be

David Bertolozzi volgde zijn opleiding in Ter Groene Poorte, Brugge. De ware vorming kreeg David in het Hilton Brussels, restaurant Marcus en ten slotte in Hof Van Cleve. 

Sedert 2006 runnen David Bertolozzi samen met zijn vrouw An Kint, hun Restaurant Berto te Waregem. De Michelingids bekroonde Berto in 2013 met een ster, Gault Millau een tweede koksmuts en zestien op twintig. 

Het karakter van de keuken kan je als volgt samenvatten: „Klassiek, met moderne toetsen. Een lekkere keuken heeft altijd een klassieke basis.” Dit kan enkel met uitsluitend verse producten van de beste kwaliteit.

Restaurant Berto
Holstraat 32
8790 Waregem

www.berto-waregem.be

"Le tout" West-Vlaanderen lijkt Tim en Inge in z'n hart gesloten te hebben. De prestatie die ze neerzetten, is dan ook even indrukwekkend als hun parcours, dat leest als een staalkaart van de topgastronomie. De smaak van het seizoensproduct staat centraal, nieuwe technieken zorgen voor een perfecte omlijsting.

Boury Restaurant
Diksmuidsesteenweg 53
8800 Roeselare

www.restaurantboury.be

Bent u een culinaire levensgenieter op zoek naar een vernieuwende ervaring? Bij Castor bent u op uw gemak in een strak, maar warm kader. Chef Maarten Bouckaert werkt enkel met kwaliteitsproducten uit de regio en weet perfect wanneer ze op hun best zijn. Geen alledaagse gerechten op uw bord, maar een klassieke keuken met een verrassende twist. Pure gastronomie die u op ontdekkingstocht neemt langs een waaier aan geuren en smaken.

Zowel chef Maarten Bouckaert als gastvrouw Stefanie Vandewalle zijn pas tevreden wanneer u glimlacht vanaf uw entree tot het verlaten van Castor.
En dat geldt zowel voor gehaaste zakenmensen, als koppels die alle tijd van de wereld hebben.

Castor
Kortrijkseweg 164
8791 Beveren-Leie

www.cas-tor.be

Gelegen in het hart van de groentestreek, vlakbij de historische stad Mechelen, staat het gastronomisch restaurant Centpourcent garant voor een zuivere keuken, die zich laat inspireren door het rijke aanbod aan verse streekprodukten. In een warm minimalistisch interieur en met oog voor detail en een fijne afwerking streven we er bij elke gelegenheid naar onze gasten culinair te verwennen. 

Samen met zijn gemotiveerd team gaat Chef Axel Colonna-Cesari steeds op zoek naar een verrassende combinatie van edele smaak en verfijnde textuur, traditionele ingrediënten en innovatieve kooktechnieken. 

Het hartelijke onthaal en de deskundige begeleiding van gastvrouw Anneleen Soethaert laten deze fijne creaties volledig tot hun recht komen in een passend kader, dat waarde hecht aan professionele bediening en een ontspannen atmosfeer. 

Centpourcent verwent zowel zakelijke als particuliere fijnproevers met een kwalitatief hoogstaande menukaart en zorgvuldig geselecteerde  wijnen. Het intuïtief ontspannen bij één van onze  desserts maakt een bezoek aan Centpourcent tot een culinaire ervaring, die alle zintuigen prikkelt en waarbij puur genieten voorop staat.

Restaurant Centpourcent
Antwerpsesteenweg 1
2860 Sint-Katelijne-Waver

www.centpourcent.be

Voor Evangeline en Frédéric Chabbert geldt één regel: uitzonderlijk verse produkten bereiden op een zo eenvoudig mogelijke manier zodat het produkt helemaal tot zijn recht komt.

Restaurant Dôme
Grotehondstraat 2
2018 Antwerpen

www.domeantwerp.be

Wijnliefhebbers en lekkerbekken zijn hier aan het goede adres. De lichtvoetige gerechten die Gert  uit zijn keuken tovert passen bij de deskundige selectie van Joachim Boudens. Zowel de bereidingen als de schitterende referenties aan wijnen zitten steeds vol aangename verrassingen. Een adresje om innig te koesteren.

Hertog Jan
Loppemsestraat 52
8210 Zedelgem

www.hertog-jan.com

Het lands nummer één, slaagt er telkens opnieuw in om op een verbluffende wijze met een collectie nieuwe creaties uit te pakken en deze tot een goed einde te brengen. Peter speelt elke dag een zware thuiswedstrijd in de Champions League. En hij scoort altijd!!!

Restaurant Hof Van Cleve
Riemegemstraat 1
9770 Kruishoutem

www.hofvancleve.com

Een sterrenchef in een voetbalstadion, het is een unieke combinatie waarvoor Danny Horseele en KAA Gent samen zorgen in de Ghelamco Arena. 

Danny Horseele, met meer dan 40 jaar ervaring en door Gault-Millau in 2008 verkozen tot chef van het jaar, kreeg in 2000 van Michelin een tweede ster toebedeeld in zijn restaurant het Molentje. 

In november 2013, slechts 3 maanden na de opening van restaurant Horseele plaatste de sterrenchef zichzelf in een recordtempo terug op de gastronomische kaart in Vlaanderen. Hij haalde in één week tijd een 16 op 20 in de Gault-Millaugids van 2014 en slaagde er andermaal in om een Michelinster te veroveren in de gelijkaardige gids voor het jaar 2014. 

De chef-kok, die op het toppunt van zijn kunnen staat, kan zich in zijn nieuwe restaurant voor de volle honderd procent op de culinaire kant richten en zijn tientallen jaren ervaring en vakmanschap voor zich laten spreken.

Horseele
Stadion KAA Gent
Ottergemsesteenweg – Zuid 808
9000 Gent

www.restauranthorseele.be

Chef Koen Verjans kiest elke dag opnieuw  voor topproducten.
Sofie De la Riviere verzorgt met glans de rol van gastvrouw voor haar rekening.

Samen met hun team van gepassioneerde medewerkers proberen zij dag na dag opnieuw voor elk van hun gasten het beste van zichzelf te geven.

Restaurant Innesto
Grote Baan 9
3530 Houthalen

www.innesto.be

Restaurant Kommilfoo is gelegen aan de gedempte Zuiderdokken in een schitterend gerestaureerd pakhuis.
Olivier de Vinck heeft een eigen stijl die speels klassieke en eigentijdse technieken in een harmonieus bord kan betrekken. Resultaat zijn smaak intense bereidingen met visuele accentjes die het geheel onderbouwen en niet gaan domineren. Hij integreert ook met opvallend gemak kenmerkende elementen uit andere culturen in zijn keuken. Bekendst is zijn gerecht van jonge geit uit de Pyreneeën waarvan hij de diverse stukken op verschillende manieren bereid en ook in drie keer aan tafel laat bedienen. Een feest!

Restaurant Kommilfoo
Vlaamsekaai 17
2000 Antwerpen

www.restaurantkommilfoo.be

Met zijn verankering aan het stedelijke Brussel houdt le Chalet de la Forêt perfect het midden tussen traditie en avant-garde. 

De pracht van de locatie met de levendige stad als achtergrond, de nauwe band met de tijd dankzij de seizoenen die elkaar in de moestuin opvolgen, de vrijgevige keuken en het opmerkelijke talent van Pascal Devalkeneer: het draagt allemaal bij tot de exclusiviteit van deze uitmuntende plek bekroond met twee Michelin sterren, deze vaste waarde die zichzelf steeds heruitvindt en een enorme aantrekkingskracht blijft uitoefenen. 

Elke middag wordt in de keuken de open haard aangestoken. Elke dag wordt vers brood gebakken. Groenteteelt, rotisserie, pekelen en roken: alles gebeurt ter plaatse. 

Doordat alle voedingsambachten op eenzelfde plek verenigd zijn, kan de chef zich in alle vrijheid op de techniek, het koken, de nieuwe smaken en de uitzonderlijke diversiteit van de planten in de tuin toespitsen.

Le Chalet de la Fôret
Lorrainedreef 43
1180 Ukkel

www.lechaletdelaforet.be

Een ontembare passie voor het koken en nog heel veel honger naar nieuwe impulsen: daar ligt de basis van Likoké, het laatste culinaire avontuur van chef Piet Huysentruyt. Hier wil hij vol inspiratie zijn keuken van de toekomst creëren. Een eigenzinnige keuken, diepgeworteld in de Zuid-Franse aarde met veel respect voor het terroir en veel gevoel voor smaken en texturen. 

Die verbondenheid met de streek komt tot uiting op fornuis en bord,  waar lokale ingrediënten met elkaar versmelten. Ze is zelfs te herkennen in het interieur, waar natuursteen uit de Ardèche en aangespoeld hout uit de Camargue de warme, charmante hoofdtoon voeren.        

Met een naam als Likoké brengt Piet een ultieme hommage aan zijn vader, die deze bijnaam kreeg in koloniaal Congo. Maar net zozeer verwijst de naam naar het grootste compliment dat elke chef van zijn gasten kan krijgen: dat de maaltijd zó OK was, dat ze hun bord wel zouden willen uitlikken.

Likoké
7 Route de Païolive
07140 Les Vans
Frankrijk

www.likoke.fr

Mattias leerde zijn stiel bij chefs als Stefaan Ghys, Axel Colona-Cesari, Tim Boury en Iain Wittevrongel. Zo zag hij verschillende keukens, steeds andere stijlen, nieuwe technieken maar vooral veel passie. En die passie wil hij nu zelf doorgeven, overbrengen. Zowel op het team als op de klanten. In zijn keuken wil hij ontbolsteren en verrassen, met eenvoudige en frisse gerechten.

Dat enthousiasme is ook overgeslagen op Sofie. Als verpleegster bij UZ Gent verzorgde ze al heel wat mensen. Verzorgen, soigneren, een beetje pamperen misschien? Een gave die een gastvrouw goed van pas komt. Met een frisse kijk ontvangt ze u graag in onze bistro!

We werken ook graag aan de toekomst. Zowel praktisch, maar ook dromerig, met een hoofd vol ideeën. We stellen ons dan ook steeds opnieuw de vraag: 'waarom'. Waarom doen we dit of dat, waarom kan zus of zo, waarom... Zo willen we steeds vooruit, zo timmeren we aan onze weg. We nodigen je dan ook graag uit om te komen proeven, letterlijk en figuurlijk!

M Bistro
Potterstraat 15
8620 Nieuwpoort

www.mbistro.be

In ons gastronomisch restaurant wordt u verwelkomd in stijl en kan u genieten van de betere keuken onder leiding van chef-kok Robert Van Landeghem en bijgestaan door zoon Sam Van Landeghem.

Gastvrouw Lily Borghs maakt het u graag zo gezellig mogelijk.

Restaurant Michel
Alfons Gossetlaan 31
1702 Groot-Bijgaarden

www.restaurant-michel.be

OAK voert een eigentijdse keuken waarbij inspiraties van over de hele wereld tot uiting worden gebracht in het menu. Hierbij wordt gebruik gemaakt van met name seizoens- en dagverse producten. De gerechten bestaan uit enkele ingrediënten, waarbij bepaalde verwerkingen ervoor zorgen dat elk gerecht hoog op smaak is.

Oak Restaurant
Hoogstraat 167/001
9000 Gent

www.oakgent.be

Een zaak met een ziel, dit is wat wij betrachten in ons restaurant. ’Sans Cravate’ dat zijn wij zelf, van het verbouwen van het pand tot het kiezen van de lekkerste produkten, alles wordt met evenveel passie en precisie gedaan. En de naam zegt het al, onze gasten moeten zich thuis en ontspannen voelen.

Sans Cravate
Langestraat 159
8000 Brugge

www.sanscravate.be

Sel Gris het Haute-cuisine restaurant in Duinbergen (Knokke-Heist) bevindt zich achter de zeedijk van Duinbergen, niet ver van het laatste plukje duinen met zicht op zee. Strakke sobere maar luxueuze inrichting.  Hier zorg Frederik voor een lekkere en speelse actuele keuken aan betaalbare prijzen.

Sel Gris
Zeedijk 314
8301 Duinbergen

www.restaurantselgris.be

Food is our religion. Daarom staat de keuken in The Jane op de plaats van het altaar. Chef-kok Nick Bril, Hermans voormalige rechterhand bij restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis, is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en stelt in overleg met Sergio het tasting menu samen. 

The Jane is het gastronomische restaurant op de begane grond en biedt plaats aan 60 gasten die allemaal zicht hebben op de open keuken. Er is een uitgebalanceerde wijnkaart waarop zowel de nieuwste biologische ontdekkingen als de klassieke grote wijnhuizen vertegenwoordigd zijn, maar het is uiteraard ook mogelijk om aangepaste wijnen per glas te bestellen.

Restaurant The Jane
Paradeplein 1
2018 Antwerpen

www.thejaneantwerp.com

Nergens biedt de stad Antwerpen een beter zicht op haar fascinerende ligging en uitgestrektheid. Stroom, haven, kathedraal, Boerentoren, Sportpaleis en zo vele andere markante merkpunten: allemaal in één blik vervat.  En 's avonds wachten uiteraard de 'lichtjes van de Schelde'.

’t Zilte
Hanzestedenplaats 5
2000 Antwerpen

www.tzilte.be

  • Het programma

    Ontdek hier hoe de dag verloopt op zondag 2 september 2018. LEES MEER

  • De Ploegen

    Benieuwd welke ploegen of beter restaurants er meespelen? LEES MEER

  • LOCATIE

    Overdag spelen we op de Nekker en 's avonds verhuizen we naar Porsche. LEES MEER